Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MHP Milletvekili Bulut'tan Çadırda Eğitim şikayeti

MHP Milletvekili Bulut

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığının en büyük başarısını Çadırda Eğitim i geri getirmek olduğunu söyleyip, Batman Sason İlçesinin Çağlı Köyünü örnek gösterdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı`nın en büyük başarısını "Çadırda Eğitim" i geri getirmek olduğunu söyleyip, Batman Sason İlçesi`nin Çağlı Köyünü örnek gösterdi.
MHP Balıkesir Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Üyesi A. Duran Bulut, eğitimin geldiği son noktayı Batman İli Sason İlçesi`nin Çağlı Köyünü örnek göstererek anlattı.
Bulut, bazı köylerimizde 21. yüzyılda olmamıza karşın halen ilkel koşullarda çadırda eğitim yapıldığını bu durumun Milli Eğitim Bakanlığının başarısının ne boyutlarda olduğunu göstermektedir serzenişinde bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına konu ile ilgili olarak ve Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesine veren Bulut, Eğitim- Öğretim yılının yarısına yaklaşırken, Sason İlçesi`nin Çağlı Köyü`nün 10 haneli 60 nüfuslu Kuzguncuk mezrasında ücretli öğretmen atandığı halde okul olmadığından bölgede yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarının eğitim- öğretimlerinin aksamaması için çadır kurduklarını ve öğrencilerin bu ilkel koşullarda eğitim yaptıklarını dile getirdi.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne defalarca okul yapılması için başvurduklarının belirtildiği halde, prefabrik binanın bile kurulmadığını vurgulayan Bulut, 21. yüzyılda okullarımızda ilkel koşullarda eğitim yapılmaktadır. Bu durumun düzeltilerek çağın gereklerine uygun olarak eğitim - öğretim yapan kurumların kurulması için Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir? Öğrencilerimizi çadırda eğitim yapmaktan ne zaman kurtaracaksınız? sorularını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı